Sport/triggerpoint massage

Wat is een sportmassage?

“ Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en /of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen. ”

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.
De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer een volgende  prestatie leveren.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een permanente micro-verkramping in een spier. Deze verkramping kan uit zichzelf moeilijk of niet ontspannen.

Triggerpoint massage, door middel van diepgaande strijkingen en thuisoefeningen triggerpoints opheffen in spieren zodat zij minder of geen pijn- en beperkingsklachten geven.

Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.
Sport en verrichtingen ,in het dagelijks leven, hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Sportmassage mag nooit worden toegepast (de eerste dagen/weken) na een spierscheuring, bij een ontsteking , open wond  of als iemand koorts heeft.

Als de spieren heel zwaar belast zijn geweest, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Bekijk voor meer informatie de tarieven pagina of neem direct contact op voor een afspraak.

HELEEN HOLMAN

Van Foreestweg 15ab
1787 BK Julianadorp
Tel: 0223-645306
Neem contact op
Routebeschrijving

NGS

Ik sta ingeschreven bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage onder licentie nr: 451470.

Tarieven

Meer informatie over mijn tarieven? Bekijk deze pagina of neem contact met mij op.

Aan de slag!

Neem nu contact op en laat je informeren over de verschillende massages.

© Copyright 2013 - 2016 Heleen Holman